Menedżerowie
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje fachowe
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Centrala - Czytelnia
(1)
Autor
Sala Józef
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
Dzieci
(3276)
6-8 lat
(2158)
0-5 lat
(1529)
9-13 lat
(1308)
Młodzież
(850)
Menedżerowie
(1)
14-17 lat
(563)
Dorośli
(463)
Rodzice
(120)
18+
(73)
Szkoły podstawowe
(62)
Nauczyciele
(56)
Przedszkola
(41)
Nauczanie początkowe
(37)
Szkoły średnie
(33)
Szkoły ponadgimnazjalne
(20)
Grupa wiekowa Dzieci
(16)
Logopedzi
(14)
Gimnazja
(10)
Szkoły wyższe
(10)
Klasa 1.
(9)
Pedagodzy
(9)
Chorzy
(8)
Terapeuci zajęciowi
(8)
Klasa 3.
(7)
Psycholodzy
(7)
Bibliotekarze
(6)
Klasa 2.
(6)
Literatura polska
(6)
Nauczyciele nauczania początkowego
(6)
Nauczyciele przedszkoli
(6)
Studenci
(6)
A2 (poziom biegłości językowej)
(5)
B1 (poziom biegłości językowej)
(5)
Klasa 4.
(5)
Klasa 5.
(5)
Klasa 6.
(5)
Licea
(5)
5-8 lat
(4)
6-9 lat
(4)
Grupa wiekowa Młodzież
(4)
Technikum
(4)
9-10 lat
(3)
Grupa wiekowa 0-5 lat
(3)
Klasa 1
(3)
Lekarze
(3)
Literatura amerykańska
(3)
Szkoły zawodowe
(3)
16+
(2)
5-7 lat
(2)
9-17 lat
(2)
A1 (poziom biegłości językowej)
(2)
Animatorzy kultury
(2)
Fizjoterapeuci
(2)
Grupa wiekowa 6-8 lat
(2)
Grupa wiekowa 9-13 lat
(2)
Interniści
(2)
Klasa 3
(2)
Klasa 8.
(2)
Lekarze rodzinni
(2)
Literatura angielska
(2)
Niewidomi
(2)
Osoby z niepełnosprawnością
(2)
Psychoterapeuci
(2)
Literatura amerykańska
(1)
Literatura francuska
(1)
Literatura polska
(1)
0-8 lat
(1)
11-14 lat
(1)
11-15 lat
(1)
13-16 lat
(1)
14-17
(1)
17+
(1)
2001
(1)
3-10 lat
(1)
6-12 lat
(1)
6-8
(1)
9-13
(1)
Alpiniści
(1)
B2 (poziom biegłości językowej)
(1)
C1 (poziom biegłości językowej)
(1)
C2 (poziom biegłości językowej)
(1)
Chłopcy
(1)
Dietetycy i żywieniowcy
(1)
Dzieci 6-8 lat
(1)
Dzieci 9-13 lat
(1)
Dziewczęta
(1)
Edukatorzy
(1)
Ekonomiści
(1)
Hematolodzy
(1)
Hotelarze
(1)
Klasa 2
(1)
Klasa 7
(1)
Klasa 7.
(1)
Kobieta
(1)
Kobiety
(1)
Literatura francuska
(1)
Ludzie kultury
(1)
Matki
(1)
Mężczyzna
(1)
Temat
Hotelarstwo
(1)
Usługi turystyczne
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1989-2000
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Europa
(1)
Polska
(1)
Gatunek
Materiały pomocnicze
(1)
Monografia
(1)
Dziedzina i ujęcie
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Zarządzanie i marketing
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Hotelarstwo : usługi, zarządzanie, procesy koncentracji / Józef Sala. - Warszawa : Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, copyright 2019. - 300 stron : ilustracje, fotografie, wykresy ; 24 cm.
Książka prezentuje rolę hotelarstwa na rynku turystycznym, oraz ukazuje kierunki zmian zarówno w jego systemie zarządzania, jak i rozwoju, głównie wymuszanych przez zmiany zachodzące w jego otoczeniu. Publikacja składa się z ośmiu rozdziałów. W rozdziale 1 scharakteryzowano istotę hotelarstwa, kryteria klasyfikacji hoteli oraz rolę hotelarstwa w obsłudze ruchu turystycznego. W rozdziale 2 zaprezentowano podstawowe rodzaje współczesnej turystycznej bazy noclegowej. Rozdział 3 prezentuje składniki głównej, cząstkowej usługi hotelowej, tj. usługi zakwaterowania. Kolejny rozdział 4 przedstawia m.in. istotę gastronomii i jej rolę w hotelarstwie, zakres usług gastronomicznych w hotelach i kierunki ich rozwoju. W rozdziale 5 scharakteryzowano główne usługi dodatkowe w hotelach. Rozdział 6 przedstawia specyfikę zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim. Rozdział 7 ukazuje funkcje głównych służb hotelu. Końcowy rozdział 8 prezentuje procesy koncentracji i integracji w hotelarstwie. Praca jest wynikiem wieloletnich zainteresowań naukowych Autora. Książka jest adresowana głównie do studentów studiów ekonomicznych i wychowania fizycznego, studiujących na kierunku „turystyka i rekreacja”. Pomyślana jest jako opracowanie służące prowadzeniu wykładu z przedmiotu „podstawy hotelarstwa”. Może być także przydatna osobom i menedżerom zarządzającym firmami hotelarskimi.
Książka jest adresowana głównie do studentów studiów ekonomicznych i wychowania fizycznego, studiujących na kierunku „turystyka i rekreacja”. Pomyślana jest jako opracowanie służące prowadzeniu wykładu z przedmiotu „podstawy hotelarstwa”. Może być także przydatna osobom i menedżerom zarządzającym firmami hotelarskimi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej