Toksykologia żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
tylko na miejscu
(1)
Placówka
Centrala - Czytelnia
(1)
Filia nr 1
(1)
Autor
Adams Mike (1967- )
(1)
Bandoła Katarzyna
(1)
Chmielewska Anna (alergolog)
(1)
Ciszowski Krzysztof
(1)
Czarnobilska Ewa
(1)
Dulińska-Stanek Ewa
(1)
Helbin Jadwiga
(1)
Hydzik Piotr
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Mazur Marcel
(1)
Myszkowska Dorota
(1)
Nowak Magdalena (tłumacz)
(1)
Pokrzywa Piotr (nauki techniczne)
(1)
Potocki Artur
(1)
Seweryn Michał
(1)
Szkolnicka Beata
(1)
Szot Wojciech M
(1)
Zając Joanna (nauki medyczne)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Studenci
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Powieść amerykańska
(3097)
Powieść polska
(2336)
Powieść angielska
(1565)
Kobieta
(1400)
Literatura polska
(1110)
Toksykologia żywności
(-)
Poezja polska
(1098)
Literatura dziecięca polska
(801)
Rodzina
(781)
Literatura młodzieżowa polska
(761)
Przyjaźń
(647)
Miłość
(630)
Opowiadanie polskie
(626)
Powieść francuska
(617)
Tajemnica
(581)
Pamiętniki polskie
(503)
Opowiadanie dziecięce polskie
(500)
Powieść młodzieżowa polska
(495)
Publicystyka polska
(441)
Relacje międzyludzkie
(425)
Śledztwo i dochodzenie
(413)
Zwierzęta
(407)
Wojna 1939-1945 r.
(376)
II wojna światowa (1939-1945)
(362)
Dramat polski
(337)
Zabójstwo
(326)
Żydzi
(313)
Wojsko
(311)
Powieść rosyjska
(310)
Małżeństwo
(288)
Pisarze polscy
(288)
Język polski
(286)
Uczucia
(283)
Życie codzienne
(283)
Powieść niemiecka
(280)
Poezja dziecięca polska
(275)
Literatura
(260)
Dziecko
(259)
Rodzeństwo
(254)
Nastolatki
(250)
Dzieci
(245)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(244)
Sekrety rodzinne
(244)
Historia
(239)
Polska
(225)
Powieść norweska
(225)
Trudne sytuacje życiowe
(216)
Dziewczęta
(206)
Policjanci
(205)
Filozofia
(204)
Polacy za granicą
(204)
Magia
(203)
Literatura młodzieżowa angielska
(196)
Osoby zaginione
(196)
Psy
(190)
Kultura
(188)
Powieść młodzieżowa angielska
(179)
Arystokracja
(172)
Wychowanie w rodzinie
(172)
Relacja romantyczna
(170)
Literatura młodzieżowa amerykańska
(168)
Boże Narodzenie
(166)
Dziennikarze
(166)
Władcy
(166)
Ludzie a zwierzęta
(165)
Teatr polski
(162)
Podróże
(160)
Sztuka
(160)
Wybory życiowe
(160)
Literatura dziecięca angielska
(154)
Matki i córki
(154)
Duchowieństwo katolickie
(146)
Uczniowie
(143)
Literatura amerykańska
(134)
Aktorzy polscy
(132)
Reportaż polski
(132)
Lekarze
(131)
Politycy
(123)
Wakacje
(123)
Powieść kanadyjska
(119)
Aktorzy
(118)
Powieść obyczajowa
(118)
Rody
(117)
Literatura dziecięca
(114)
Gry i zabawy umysłowe
(112)
Literatura angielska
(112)
Młodzież
(111)
Chłopcy
(110)
Dziadkowie i wnuki
(110)
Opowiadanie rosyjskie
(110)
Satyra polska
(110)
Uprowadzenie
(109)
Powieść hiszpańska
(108)
Armia Krajowa
(106)
Ojcowie i córki
(105)
Przestępczość zorganizowana
(105)
Koty
(104)
Powieść dziecięca angielska
(104)
Ruch oporu
(104)
Śmierć
(104)
Listy polskie
(103)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(2)
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Ukryte toksyny / Mike Adams ; tłumaczenie Magdalena Nowak. - Kraków : Wydawnictwo Esprit, 2017. - 368, [3] strony : ilustracje ; 21 cm.
Na okładce: Nikt, komu zależy na własnym zdrowiu i zdrowiu swojej rodziny, nie potraktuje obojętnie treści zawartych w tej książce.
Amerykański naukowiec MIKE ADAMS przerywa zmowę milczenia na temat tego, czym tak naprawdę „karmią” nas producenci żywności, suplementów diety, witamin, szczepionek i kosmetyków. Wielkie koncerny spożywcze oraz środki masowego przekazu, które utrzymują się z reklam produktów spożywczych i suplementów, zmówiły się, aby nie ujawniać dowodów naukowych i ukryć przed opinią publiczną szokującą prawdę na temat jedzenia. Prawdę na wagę naszego zdrowia i życia. Z książki dowiesz się: Ľ czym skażone są żywność, suplementy diety, produkty ekologiczne, kosmetyki oraz karma dla zwierząt? Ľ jaki ma to wpływ na nasze zdrowie i życie? Ľ co jeść, a czego unikać? Ľ jak odtruć zatruty organizm?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: „od pola rolnika do stołu użytkownika”. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej. /prof. dr hab. n. med. Emilia Kolarzyk/
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Centrala - Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. 615 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej